Over Dominique

Wie ben ik?

Dominique

Sinds 2005 maak ik muziektheater met mijn groep Theater Djempol. Wij laten ons inspireren door vertelvormen, klanken en magische elementen uit de Indische cultuur.

Tijdens mijn studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, specialiseerde ik mij in theater van Java en Bali met een onderzoek naar dans op Bali.
Terug in Nederland werkte ik als regie-assistent bij Theatergroep Delta, programmeerde ik theater en muziek bij CCVU De Griffioen en werkte als productieleider bij Het Volksbuurtmuseum en Theater Rast. Jongeren, ouderen, amateurs en professionals, vluchtelingen en studenten, velen heb ik begeleid en projecten mee opgezet.

De familievoorstellingen van Theater Djempol spelen op scholen en in theaters. Educatief materiaal begeleidt de voorstelling. De vaste kern van Renadi Santoso en Martijn Apituley werkten samen met onder meer Anne van Delft, Ernst Jansz, het Wereldkinderfestival en het Tropentheater (het voormalige theater van het Tropenmuseum).

Met veel plezier verzorg ik vanaf 2009 theaterlessen aan jong en oud.
Momenteel rond ik de BIK-opleiding af, Beroepskunstenaars In de Klas, een post-HBO opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Als BIK-kunstenaar breng ik mijn vakmanschap, plezier en inspiratie in de klas in projecten die net even anders zijn.